lieya here ^-^

My photo
hanya meluah segala buah fikiran yg agak kalut ... huhu .. dan meluahkn sglanyer dri sudut hati lieya .. lieya just want to be a simple person for everyone who know about me .. ngee ~!

teman-teman lieya

Bumi Syam Yang Dirindui

 

Assalamualaikum. :)

 

SAM_0932

 

This is my 1st time dapat merasa salji dingin turun menyapa kepala. :) this is the best memory that i ever had.

 

450

 

this picture snap when i and my friend keluar untuk mengambil angin di awal permulaan musim bunga.

 

214

 

trust me, when you feel down, look at the sky, the cloud will cheer you up. :D

 

015

 

lapangkan dada dengan melihat ciptaan Allah Yang Satu. indah nya!

 

258

 

honestly, jealous with this beautiful university.

 

114

 

i love this picture very much. permandangan senja di laut merah. awesome sangat.

 

140

 

this animal hanya dapat dilihat di tanah arab. :)

 

157

 

trust me, this one hanya akan dapat dilihat di tanah arab. cuba lah cari pemandangan orang tengah solat di tanah melayu. tak ada kan.

 

040

 

bila snap je this picture memang hati betul-betul jadi tenang. thanks to Allah to build this precious world.

 

DSC00084

 

honestly, rindu nak masuk kuliah.

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Review Blog #5 : Coretan Atieyn Yunie


Assalamualaikum. :D
macam biasa, entry ini telah dilekatkan dengan gam gajah selama seminggu.
mesti korang semua tengah raya sakan kan sekarang nie.
lieya tak adalah sakan sangat. tu yang sempat je nak update blog. :)
ok. kali ni lieya nak review blog Atieyn Yunie pula.

header copy
click header untuk terjah blog Atieyn Yunie. :D

blog ni agak simple. [kebiasaan bagi newbie la kan, lieya pun dulu macam tu juga]
entry dia pun agak menarik.
tapi, satu je lieya nak komen [jangan marah tau Atieyn] lieya agak tak suka dengan widget floating dekat tepi tue. sorry kalau lieya cakap nie buat Atieyn terasa hati.
nak tahu kenapa?
sebab bila ada widget yang floating menyebabkan lieya susah nak tekan apa-apa yang patut dekat blog Atieyn. mungkin bukan pada orang yang mengguna laptop.
pada pengguna notebook macam lieya, agak susah untuk selongkar blog tersebut kalau ada widget floating dekat tepi tue. [sebab lieya punya skrin kecil jer tau]
sorry kalau Atieyn terasa. sorry sangat kalau terguris hati dengan kata-kata lieya.
tapi, jangan risau, blog Atieyn dah cantik dah. simple mimple. lieya suka. lagu dekat blog Atieyn pun lieya suka, :D
that’s all.
mana yang baik itu datangnya dari Allah, mana yang buruk dari kesilapan lieya sendiri. :)




regards,
lieyasyaira
p/s : salam aidilfitri Atieyn. :D and, thanks join segmen up follower by lieya syaira. :)

Wordless Wednesday #9

 

Assalamualaikum. =)

 

369286qzqm85uhnl

 

603394_345752788836182_1687014563_n

 

 

----> click sini <----

 

 

regards,

lieyasyaira

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak Yang Mungkin

 

Assalamualaikum.

agak lama kot lieya biarkan blog ni dimakan sawang labah-labah.

ok. lieya nak join satu segmen. syarat dia senang jer. jom pakat join ramai-ramai.

 

 

click banner if nak join. :D

follower lieya sekarang 365. :)

 

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Check List! Check List! Check List!

 

check list

 

Assalamualaikum. :)

dah tak lama dah. tak sampai sebulan pun lagi lieya akan tinggalkan tanah melayu.

so, hari-hari yang tinggal lieya kena lah fikir barang apa yang perlu di bawa.

tu yang sampai ada check list tu.

kalau ikut kan memang semua barang lieya nak bawa tapi takut lah pula melebihi had kilo yang ditetapkan.

so, kena lah pilih-pilih.

kalau kena pilih ni lah yang susah.

mana yang perlu, mana yang tak perlu, mana yang penting, mana yang tak penting, mana yang ada dan mana yang tak ada.

*sigh* 

ok lah. out dulu. :)

before that…

---> tekan sini dulu <---

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Can You Please Stop Use That Link In My Shout Box? *sigh*

 

Assalamualaikum. :D

sebelum ni lieya hanya baca entry orang lain je yang marah-marah pasal ada yang letak link iklan says, churp-churp and any else dekat shoutbox.

right now, lieya pula yang nak marah.

SILA.JANGAN.LETAK.LINK.IKLAN.DEKAT.SHOUTBOX.LIEYA!

hormati blogger lain then orang lain akan hormati kita.

lieya pagi tadi kena dua kali. tekan je terus ke iklan says or churp-churp. memang tak habis loading lagi lieya dah close tab. lieya bukan jahat. tapi, nak kena ajar sikit orang macam ni. lieya pun tak pernah letak link iklan dekat shoutbox orang.

kalau mintak cara baik, mungkin lah boleh bagi hati lieya ni lembut sikit nak tekan link korang tu.

tapi, kalau korang minta dengan cara macam tue memang lieya tak akan tekan link tersebut. kalau tekan pun cepat-cepat tekan pangkah. sorry!

kalau ya pun kesempitan duit sila jangan tunjukkan.

lieya pun tengah kesempitan duit tapi tak adalah sampai terdesak sangat nak letak link iklan dekat shoutbox blogger lain.

ada banyak lagi cara lain. sila guna akal yang waras ye.

lieya malas nak beritahu siapa yang buat kerja macam tu.

and don’t do a stupid thing for a second time. [AMARAN KERAS]

muka marah

credit to pak cik google

---> tekan sini <---

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

p/s : siapa rasa nak lieya tekan iklan dia sila komen dekat bawah. nanti lieya tekan ye. :P 

Review Blog #4 : HeartBook


Assalamualaikum. =)
hari ni lieya nak review blog pemenang segmen up follower yang lieya anjur baru-baru ni.
ok.
this entry akan jadi entry melekat sehingga rabu depan. :)

527909_470409289636496_1655002616_n
click header tuk terjah blog nani. :D
 
nani nani nani! :P
tuan empunya blog yang cantik manis tengah buat ape tu? hihihihi.
blog nani simple and loading pun agak cepat. seriously, memang lieya suka sangat dengan blog yang loading cepat. like like like!
nani juga seorang yang juga aktif bersegmen. [penting! nanti senang nak tag!]
and right now, nani tengah join satu contest dan contest tersebut kena pertaruhkan header yang cute miut yang kat atas tue. so, anyone help nani vote for her header. :D
ok. that’s all for today. :)
 
 
 
 
regards,
lieyasyaira

Tangan Kuhulurkan Demi Secebis Kemaafan

 

Assalamualaikum. :D

hampir semua entry blog yang lieya follow, dalam beberapa hari ni semua nya update tentang hari raya kan.

ok. lieya pun tak nak ketinggalan juga nak update tentang syawal yang bakal tiba.

dalam masa kita bergembira, lieya sebenarnya sedih.

sedih sebab ramadhan bakal meninggalkan kita semua.

mana lah tahu lepas ni tak jumpa dah ramadhan yang akan datang. sob sob sob. :’)

firstly, lieya nak minta maaf. takut-takut lieya ada buat blogger lain tak senang akan entry yang lieya update. takut-takut lieya ada tercopy entry orang lain. [setakat nie memang tak ada yang lieya copy ek]

secondly, lieya nak minta maaf dekat semua kawan-kawan lieya tak kira lah di alam nyata atau pun alam maya.

exactly, ramai kawan lieya dekat jordan sana cakap, ramadhan dan syawal di jordan amat beza sekali. rugi sangat kalau tak merasainya dengan sendiri.

seriously, cemburu yang amat sebab lieya masih lagi tak ada kesempatan nak sambut ramadhan dan syawal di jordan. really really jealous with them. :’)

dan dengan penuh rendah diri lieya hulurkan tangan untuk secebis kemaafan dari kamu semua. o-0 ek. :)

ok. apa-apa pun. nak ucap selamat hari raya maaf zahir dan batin. :D

 

AIDILFITRI

 

Arsyad pun ada nak ucap juga dekat korang semua. :)

 

arsyad tomey

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

p/s : lieya still update blog lagi ye. raya pun lieya still lagi update.

Spontaneous Thursday #6

 

Assalamualaikum. =D

 

549625_417531134949614_410159507_n

 

tak ada siapa yang mampu mengubah diri kita selain diri kita sendiri. :) ©

salam ramadhan 27. :D

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Seru? Seruan?

 

Assalamualaikum. =)

 

387983_435474766491755_393139856_n

 

tak tahu or buat-buat tak tahu. :D

so, apa guna nya Al-Quran yang kita ada tapi tak baca.

recite it then you can feel it deep in your heart. ®

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Diary Ramadhan #Day 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 & 26

 

Assalamualaikum. =D

*sigh*

7 hari lieya tinggalkan diary ramadhan ni.

seriously memang lieya tak ada mood langsung nak update blog.

bila buka je windows live writer then nak start menaip, lieya backspace balik then tutup windows live writer. rasa macam kosong je minda. tak tahu nak kongsi apa sedangkan banyak yang terjadi dalam tempoh tu.

baju kurung yang lieya jahit sendiri dah siap.

lieya cuba buat something yang lain.

lieya cuba untuk khatam hadis lagi sekali.

lieya buat marathon korea and jepun.

lieya…

lieya…

and lieya…

tapi semua tu tak terluah and tak tahu macam mana nak luah.

sedang kan sebelum ni kalau buka je blog ada jer idea yang jatuh dari kepala. [macam sekarang nie la, cuba check berapa banyak lieya update blog untuk hari ni sahaja]

ada masa kita cuba nak luah tapi tak mampu nak kongsi dan ada masa kita tak nak luah tapi banyak je yang lieya pot pet sana sini.

bile buka blog ni, lieya tengok calendar. ramadhan pun dah tak lama nak berlalu pergi.

then, lieya rasa macam banyak yang lieya tertinggal nak kongsi dengan semua pembaca blog nie [even lieya tahu tak ada yang nak baca pun, sekurang-kurangnya akan jadi tatapan lieya pada masa depan]

bila pikir-pikir balik, kesian pula dekat blog lieya yang dah lieya abaikan.

so, lieya lepas ni kena rajin update blog. :P

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

p/s : kalau rasa entry ni annoying sila tekan button pangkah laju-laju. tak paksa pun tuk baca. :) 

 

Judge Diri Sendiri Dulu Before Judge Orang Lain

 

Assalamualaikum. =)

 

judge gavel order in the court

 

pagi tadi, ade someone ni tegur lieya dekat muka buku. lelaki. honestly, lieya memang agak tak berapa nak layan kalau lelaki ni. but, kalau lelaki tu dekat dengan lieya, rapat dengan lieya, lieya tak berapa lah nak kisah kan.

someone nie lieya baru add balik dekat muka buku. lieya add balik sebab lieya pikir dia kawan satu universiti dengan lieya. then, kalau nak minta tolong ke apa ke senang la.

tapi, bila dia macam nak kutuk-kutuk orang yang lieya sayang sedangkan dia tak pernah kenal pun orang yang lieya sayang, memang lah lieya angin.

tak suka tak suka tak suka!

before talking about others, please look at our self dulu.

silap-silap hari bulan lieya unfriend dia balik. huh!

dulu unfriend pun sebab dia jenis yang tak paham bahasa melayu still lagi nak mengayat even lieya dah kata lieya ada somebody. so, dari melayan dia baik lieya jaga hati somebody tue then unfriend. sorry!

so, the rest is history.

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

I’m Trying.

 

Assalamualaikum. :)

 

How-To-Write-Something-Never-Experienced

 

seriously, i’m trying hard, very hard to get back myself like the old time.

*sigh*

tapi, semuanya tak boleh nak putar kembali.

so, redha dengan ketentuan Allah. that’s it. kena redha dan syukur.

dan lagi better yang this time dari old time. need to go. out.

Salam.

Dari Abu Al 'Abbas, 'Abdullah bin 'Abbas"Wahai anak muda, aku akan mengajarkan kepadamu beberapa kalimat : Jagalah Allah, niscaya Dia akan menjaga kamu. Jagalah Allah, niscaya kamu akan mendapati Dia di hadapanmu. Jika kamu minta, mintalah kepada Allah. Jika kamu minta tolong, mintalah tolong juga kepada Allah. Ketahuilah, sekiranya semua umat berkumpul untuk memberikan kepadamu sesuatu keuntungan, maka hal itu tidak akan kamu peroleh selain dari apa yang sudah Allah tetapkan untuk dirimu. Sekiranya mereka pun berkumpul untuk melakukan sesuatu yang membahayakan kamu, niscaya tidak akan membahayakan kamu kecuali apa yang telah Allah tetapkan untuk dirimu. Segenap pena telah diangkat dan lembaran-lembaran telah kering."

 

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

p/s : tak paham entry ini tentang apa sila pangkah cepat-cepat ye. :P

Kad Raya Dari LZ

 

Assalamualaikum. =)

 

3

 

Actually, entry ni memang lieya nak post dari minggu lepas lagi, masa lepas LZ mention pasal kad raya ni lagi.

but honestly, lieya sejak akhir-akhir ni tak ada mood nak berblogging.

entah ke pulau mana lah mood lieya nak berblogging tercampak.

lieya rindu sangat nak update blog, then, hari ni lieya curi sikit masa untuk ambil balik mood lieya yang tercampak tu.

to LZ, thanks bagi raya card nie. :D

and selamat hari raya juga LZ. :)

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Wordless Wednesday #8

 

Assalamualaikum. =)

 

574441_349501528463593_1378533933_n

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Review Blog #3 : Great Ideas Never Happen Without Imagination


Sticky Post Until 12 August 2012
 
Assalamualaikum. =)
hari nie lieya nak review blog yang menang segmen up follower tue.
entry ini akan menjadi entry melekat yang dilekatkan dengan gam gajah selama seminggu. jadi gam tue akan cari pada isnin depan ye. [tengok! lieya dah mula merapu]
ok.
jom kita beramah mesra dengan…
CIK AINI CHE DIN kita. wuhuuuu~


click header blog untuk ke blog cik aini kita. :)
 
“Great Ideas Never Happen Without Imagination”
lieya suka tagline blog cik aini kita nie.
mesti idea-idea cik aini kita nie creative bagai nak rak, kan?
yela. kalau dah dapat berimaginasi mesti lah dapat idea yang kadang-kadang tak masuk dek akal tapi semua nya menjadi.
tak gitu cik aini kita?
btw, Cik Aini kita seorang yang cute, cantik, comel dan seumpama nya. tak leh puji banyak-banyak nanti perasan lak cik aini kita nie. [hehehe. gurau jer ye cik aini. jangan marah tau. :P]
blog dia simple jer [macam tuan punya blog] dan cepat loading. [lieya like like like like blog yang cepat loading nie]
tuan punya blog nie juga rajin bersegmen. [info penting nie, nanti boleh lah nak tag dekat cik aini kita nie]
dan…
dan…
nak lagi ke?
terjah blog dia sendiri lah ye.
penat wooo nak taip semua pasal cik aini nie.
kena sikit-sikit baru lah surprise. :P
 
 
 
 
regards,
lieyasyaira.
p/s : lieya dah follow cik aini. :) #370

Spontaneous Thursday #5

 

Assalamualaikum. =)

 

603539_352729798138481_1740869403_n

 

Renung-renungkanlah.

tepuk dada tanya iman sendiri. :D

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Dari 1000 Hanya Tinggal 20 Sahaja

 

Assalamualaikum. =)

 

387544_238228022898769_337262123_n

 

Wahai sahabat² seagama denganku .. Tolonglah ambil masa 3 minit untuk baca note ini . 3 minit je, tak lama pun ..
Mungkin ada yg pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi ..

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih …

Bayangkan benda ini berlaku pada anda ..

Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yg di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah ..

Tiba-tiba masuk dua orang lelaki yg menutupi seluruh tubuhnya dengan pakaian hitam ..

Tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun ..

Lalu salah seorang lelaki tu bertempik “ Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu ” ..

Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri ..

Daripada jumlah yg 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Iman tu ..

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata “ Ok Pak Iman , saya dah halau SEMUA yang hipokrit , sekarang boleh lah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat ” ..

Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah ..

Macam mana ..

Adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas ..

Selain terhibur anda fikirkanlah …

“ Lawak kan , dari 1,000 orang yg mengaku dia Islam , hanya 20 yg betul-betul BERIMAN … “

“ Lawakkan berapa banyak manusia yg mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya .. Kedua lelaki hanya membawa mesin-gun .. Dia tak kata pun nak bunuh .. Tapi generasi sekarang .. Amat lemah .. Baru kena ugut terus lari lintang pukang .. Lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi .. “

“ Lawak , ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja .. Tu pun bila time sembahyang jumaat .. Tunjuk muka kat orang kampung .. Ada tu lagi dashyat setahun 2 kali jaa .. Bila time sembahyang raya .. ”

" Lawakkan , ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al-Quran ”

“ Lawakkan , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara , akhirat adalah tempat yang kekal , tapi berlumba² mengejar dunia .. ”

“ Lawak , kita boleh bersembang dengan boyfriend atau girlfriend berjam-jam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai .. Tak cukup masa .. "

Dan lebih lawak lagi , bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel² yang berunsur agama Lawak kan ?? Kenapa ? Gelak tu kan realiti ..

Tapi yg paling lawak sekali .. Berapa orang yg lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain .. Berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca ? Berapa banyak ?? Wallahualam .. Sebarkanlah .. Tak perlu minta izin .. Moga bermanfaat ..

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Wordless Wednesday #7

 

Assalamualaikum. =)

432087_4519888435047_1387758022_n

 

hikhikhikhik. :D

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Diary Ramadhan #Day 18

 

Assalamualaikum. =)

gaduh-e12878388154732b252812529

*credit to pak cik google

 

lieya gaduh dengan adik lieya. gaduh besar. adik yang buat salah tapi lieya pula yang kena marah dengan mummy dan daddy. :(

 

 

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

=_=’

 

Assalamualaikum. =)

 

551138_469877226376067_1142616803_n

 

Narrated by Abu Huraira; The Prophet (pbuh) said, “A woman is married for four things, i.e., her wealth, her family status, her beauty and her religion. So you should marry the religious woman (otherwise) you will be a loser." (Bukhari)

 

haaa~ baca tue. budak kecil tue pun tahu nak pilih isteri. :D

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Pencarian Blogger Aktif #2 oleh Mialiana.com

 

Assalamualaikum. =)

hey, tadi tengah blogwalking, lieya terperasan kebanyakkan blog yang lieya blogwalking tue ada pasal segmen nie.

pastue dengan laju-laju lieya tekan banner dia untuk tengok pasal segmen nie.

 

Pencarian Blogger Aktif #2
Pencarian Blogger Aktif #2 oleh Mialiana.com
5/8/2012 hingga 12/8/2012
 
so, lieya pun macam biasa lah, dengan laju nya buka windows live writer then taip apa-apa yang patut pasal entry nie. :P
 
dekat blog lieya ada shoutbox. lieya siap letak dua lagi. satu dekat sidebar satu lagi dekat header.
 
lieya pon dah follow k.mialiana nie. #7923
 
blog satu lagi pun dah follow. #70
 
dan like fanpage dan follow twitter k.mialiana.
 
done! semua nya done!
 
kejap lagi nak hantar entry. :D
 
lieya dah join. so, korang apa lagi. jom lah join cepat. :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
regards,
lieyasyaira
p/s : k.mialiana, kalau tak lengkap beritahu lieya ye. :)
 
 
 
 

Review Novel #1 : Novel Cinta Yang Paling Adventure

 

Assalamualaikum. =)

korang pernah tak baca novel cinta yang ada adventure.

adventure macam sepasang suami isteri kena culik then kena buang dekat satu hutan rimba yang tebal then macam-macam yang jadi.

haaa~ like that la.

selalu nya lieya baca novel cinta, mesti jalan cerita dia romantis bagai nak rak. sampai kadang-kadang tue geli-geleman lieya nak baca.

tapi, tadi baru jer lieya habis kan membaca satu novel cinta yang agak lain dari yang lain. bagi lieya la. tak tahu lah bagi korang macam mana kan.

haaa~ nie novel dia…

 

hingga-ke-akhirnya

 

Hingga ke akhir nya.

baca tajuk pun dah tahu mesti cerita nie best.

best tue memang best.

dan imaginasi penulis dia amat lah luar biasa imaginasi nya. terbaikkk la wa cakap dekat lu.

tapi, lieya nie jenis tak suka baca yang banyak sangat konflik. [kalau dah banyak sangat konflik memang lieya baca ending dia terus]

cerita nie kalau nak kata masuk akal tue, masuk akal lah juga. ada part yang masuk akal dan ada part yang kurang sikit masuk akal.

that’s why lah kita nie kalau nak buat cerita jangan panjang-panjang. sebab nanti imaginasi kita tue akan jadi lebih-lebih pula. [maksud kat sini macam terlebih jangkauan pemikiran kita]

huhuhu. lieya bukan nak komen banyak sangat pun pasal novel nie.

cuma, lieya nak tahu lah apa respon kawan-kawan yang mungkin pernah baca novel nie.

kalau ada yang pernah baca respon ye dekat ruangan komen kat bawah nie. :)

 

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Diary Ramadhan #Day 17

 

Assalamualaikum. =)

sedar tak sedar kita dah nak masuk ke penghujung ramadhan dah.

hari nie Ramadhan ke 17.

maknanya hari nie adalah hari dimana diturunkan Al-Quran.

ok. hari nie memang lieya tak ada buat apa-apa pun kat rumah nie.

kira nya membuta jer lah ye. [eh, mana ada tau. lieya kemas bilik ye, bukan membuta]

hahaha. :P [aku yang tulis aku sendiri yang gelak. padahal tak kelakar pun]

dush dush dush. keep quiet, ok?

ok lah. ermm. apa ye.

tak ada idea sebenar nya nie.

apa kata layan gambar nie. pasti korang semua akan gelak bagai nak rak.

 

422313_433497253367521_494968117_n

 

hahahaha~

kat tempat korang pernah jadi ke macam nie?

lieya teringat satu kisah masa lieya dekat sekolah menengah. lieya dulu duk asrama, jadi macam-macam lah peristiwa yang berlaku.

masa tue bulan puasa.

dan hari tue dah nak buka puasa dah pun.

tinggal berapa minit jer lagi.

then, tiba-tiba kami semua terdengar azan dilaungkan. masa tue lieya macam pelik lah kenapa azan dekat sekolah lieya nie awal pula.

yang mana yang tak rasa kepelikkan yang macam lieya nie memang terus menyuapkan makanan untuk berbuka lah.

then, tak lama lepas tue, ada seorang senior lieya menjerit.

“Jangan berbuka lagi. Tak masuk waktu lagi. Tadi K.Yun yang tiba-tiba gatal nak melaungkan azan.”

masa tue, memang dah tak tahu nak cakap apa lah bila tengok muka kawan-kawan yang cuak sebab dah terbatalkan puasa.

memang patut lah tak leh nak bezakan suara perempuan ke suara lelaki sebab suara senior lieya tue garau sikit.

nasib baik lah lieya tak sempat nak masukkan makanan kat dalam mulut lieya. kalau tak batal puasa lieya. tapi, kesian dekat kawan-kawan yang dah terbatal tue la.

aduiii. kesian kesian kesian.

hah~

orang perempuang tak boleh azan tau. tengok lah sendiri apa padahnya.

jom buat amal jariah sikit.

---> click sini dan sini <---

 

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Tahniah! Tahniah! Tahniah!

 

Assalamualaikum. =)

happy sangat-sangat.

biar pun lambat tapi lieya turut bergembira dengan berita nie.

tahniah kawan kerana telah melahirkan bakal mujahidah solehah suatu hari nanti. :D

mabruk alaiki.

 

549045_483951591632172_2075871933_n

 

Anis Syifa’ Humaira’.

semoga bakal menjadi anak yang penyejuk mata ummi dan abi ye. :D

syifa’…

rindunya dekat baby nie. biar pun tak jumpa lagi tapi lieya sudah rindu dengan syifa’.

syifa’, suruh ummi cepat habis pantang ye, nanti ikut ummi balik jordan, jumpa dengan cik lieya.

dah nak masuk 2 minggu dah baru lieya tahu pasal kelahiran anak pertama kawan lieya nie. teruk kan lieya nie. huhuhu.

tapi, apa-apa pun. take care ye kawan. semoga sihat selalu. dan semoga berbahagia dengan suami dan anak tercinta. :D

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool

 

Merah[1]

click banner if nak join. :D

 

Assalamualaikum. :D

hari nie lieya nak join contest yang dianjurkan oleh cik si pipi merah.

blog lieya biasa jer.

tak ada yang istimewa.

sangat-sangat biasa.

blog pun tak ada lah comel macam kebanyakkan blog-blog blogger lain.

tapi apa yang lieya tahu,

lieya ingin kongsi apa yang terjadi pada lieya setiap hari, apa yang lieya dapat setiap hari dan lieya nak kongsi minat lieya dengan semua orang. [biar pun kadang-kadang tue ada juga yang merapu. :P]

lieya paling suka dengan entry lieya yang nie ---> Segmen by I Love Sleep : Cerita disebalik Gambar. <---

biar pun entry nie entry lieya join segmen tapi hakikat nya entry nie memang luahan hati lieya tika itu. :’)

lieya pun tak tahu macam mana lieya boleh tulis dengan begitu baik. [ceh, perasan la kau nie lieya.] hehehe. tue jer la. kalau nak baca sila tekan link kat atas tue ye. :)

 

lieya nak tag…

kakak Aini. :D

 

hadiah dia?

nak tahu ke?

pergi terjah sendiri la blog cik si pipi merah ye. :)

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

Pemenang Segmen Up Follower by Lieya Syaira

 

Assalamualaikum. =)

selamat malam semua. lieya tak sabar-sabar sebenar nya nak umumkan pemenang nie. sebab tue lah lieya umumkan juga malam-malam buta nie.

kalau umumkan pagi esok, takut nya lieya tak boleh nak tidur lena pula.

mesti korang dup dap dup dap kan nak tahu siapa yang menang. =)

ok ok ok.

dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim lieya umumkan pemenang nya ialah…

jeng jeng jeng…

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---> click sini <---

---

---

---

---

---

---

---

---

---

jangan marah tau

---

---

---

---

---

1st place

Hazirah Muslim

tahniah!

---> click sini dulu <---

pemenang akan mendapat…

1677b

yang warna pink tue.

 

 

5 Pemenang untuk direview blog yang dipilih oleh encik Random

---

---

---

---

1st

11 : http://ainichedin.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html

---

---

---

---

---

2nd

8 : http://n-mcd.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html

---

---

---

---

---

3rd

36 : http://coretan-atieynyunie.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html

---

---

---

---

---

4th

24 : http://umikasum.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html

---

---

---

---

---

5th

44 : http://effanurnatasha-syaffa.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html

 

 

p/s : kepada pemenang utama sila PM detail dekat page lieya ye. :)

kepada yang direview blog, lieya akan buat satu sticky post satu blog selama seminggu. :)

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

p/s : lieya tengah siap-siap nak buat give away pula. kali nie hadiah dia lagi ohsem. :)

Update : Senarai Peserta Segmen Up Follower by Lieya Syaira


Assalamualaikum. =)


Ini senarai penuh peserta yang join segmen up follower tue. Jom blogwalking. ;)
Kepada semua peserta diminta untuk follow blog-blog yang lain ye. ;)
  1. http://iskandarx-society.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  2. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  3. http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  4. http://ibuafinaazfar.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  5. http://anereodacandid.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  6. http://relaxwithconan.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  7. http://shamcanggey.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  8. http://n-mcd.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  9. http://ialani.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  10. http://mizzsninie.blogspot.com/2012/07/segmen-segmen-up-follower-by-lieya.html
  11. http://ainichedin.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  12. http://chocolate-vochelle.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  13. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  14. http://you2mevrything.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  15. http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  16. http://yummycoklet.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  17. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  18. http://leenabestfriend.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  19. http://lisa-love-life.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  20. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  21. http://4i5y4tuberose.blogspot.com/2012/07/segmen-4-up-follower-by-lieya-syaira.html
  22. http://cheritabalqis.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  23. http://ummibalqis-suhana.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  24. http://umikasum.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  25. http://nostra-fabula.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  26. http://ellychris.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  27. http://mustasya.blogspot.com/2012/07/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  28. http://lokmanramli.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  29. http://vanilacoklatpeace.blogspot.com/2012/08/segmen-up-followers-by-lieya-syaira.html
  30. http://uaredifferent.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  31. http://miner89.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  32. http://andisakinah.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  33. http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  34. http://mimibaharudin.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  35. http://cahayacintasejatii.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  36. http://coretan-atieynyunie.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  37. http://rafflikes.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  38. http://talhahhassan.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  39. http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  40. http://naquib-4.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  41. http://lelakiini89.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  42. http://celahanhati92.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  43. http://lindazehan.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  44. http://effanurnatasha-syaffa.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  45. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  46. http://hairulizacontestga.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  47. http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  48. http://diyanarauzi92.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  49. http://akuwanblur90.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  50. http://lystra-lily.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html
  51. http://misshongki.blogspot.com/2012/08/segmen-up-follower-by-lieya-syaira.html

 

 


p/s : check link masing-masing ya. kalau ada yang tercicir sila inform lieya. rasa nya semua dah ada. kalau tak ada tue makna nya dia tak submit url la ye. :)
 
 
Pemenang akan diumumkan kejap lagi. hish! berdebar lah pula nak umum siapa yang menang nie. :D
sambil-sambil tue jom buat amal jariah sikit.
---> click sini dan sini <---
click tau. bukan main penat lagi lieya nak pasti kan link url entry korang semua betul.
 
 
 
 

regards,

lieyasyaira

Segmen Up Follower by Lieya Syaira

 
---->  TAMAT <----

Assalamualaikum. ツ
hari nie lieya nak buat satu segmen untuk up kan follower masing-masing. :)
caranya? scroll down then baca arahannya. :P
  1. WAJIB follow blog lieya yang tak seberapa nie. [support la sikit]
  2. Click sini, sini dan sini. :D [untuk tambah duit pocket yang tengah kering kontang nie]-tunggu sampai habis loading ye. ;D p/s : jujur tau. amanah!
  3. Buat 1 entry dengan tajuk SEGMEN UP FOLLOWER BY LIEYA SYAIRA
  4. Copy header lieya yang tak berapa nak cantik di atas tue dan tampal di entry anda. [lieya dah guna header baru sekarang nie. yang mana guna header lama lieya tak payah tukar ye]
  5. Submit url entry anda di kotak komen kat bawah nie sebelum 5/8/2012.
  6. WAJIB follow peserta lain yang menyertai segmen nie. dengan cara anda hendaklah ke blog-blog yang menyertai segmen ini dan tekan button follow dan tinggalkan jejak anda di blog-blog tersebut. :D
Senang jer kan?
Pemenang akan di pilih melalui Top Referral. Hanya seorang yang akan di pilih. Pemenang ini akan mendapat… ehem ehem.. sila scroll down ya. [so, promote lah segmen ini habis-habisan ya]


jika Top Referral seorang perempuan, ini hadiah nya
1677b
atau

jika Top Referral seorang lelaki, ini hadiah nya
k710a

Dan 5 pemenang bertuah akan di pilih melalui random.org. Pemenang-pemenang ini lieya akan review blog dia orang. :)

TARIKH TAMAT ialah -----> 5/8/2012<-----
cepat join sebelum terlambat. :D





regards,
lieyasyaira

Diary Ramadhan #Day 16

 

Assalamualaikum. =)

*sigh*

lieya asyik lambat jer update diary Ramadhan nie. maklum lah sejak kebelakangan nie lieya sibuk sikit jer.

buat tue la, buat nie lah.

last-last tak sempat nak update Diary Ramadhan nie.

ok lah. lieya tak ada ape nak kongsi.

cuma semalam lieya dah berjaya menjahit baju kurung. Alhamdulillah.

dari sehelai kain, kini dah menjadi sepasang baju.

cuma, lieya sedikit kekok lah nak menjahit guna mesin nie.

dah jahit lepas buka semula jahitan tue.

hahahaha.

biasa lah budak baru belajar kan.

:D

esok Nuzul Quran. :)

hari yang diturunkan AL-Quran. :)

jom. esok ramai-ramai pergi Qaryah Ramadhan.

 

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira