lieya here ^-^

My photo
hanya meluah segala buah fikiran yg agak kalut ... huhu .. dan meluahkn sglanyer dri sudut hati lieya .. lieya just want to be a simple person for everyone who know about me .. ngee ~!

teman-teman lieya

Diary Ramadhan #Day 17

 

Assalamualaikum. =)

sedar tak sedar kita dah nak masuk ke penghujung ramadhan dah.

hari nie Ramadhan ke 17.

maknanya hari nie adalah hari dimana diturunkan Al-Quran.

ok. hari nie memang lieya tak ada buat apa-apa pun kat rumah nie.

kira nya membuta jer lah ye. [eh, mana ada tau. lieya kemas bilik ye, bukan membuta]

hahaha. :P [aku yang tulis aku sendiri yang gelak. padahal tak kelakar pun]

dush dush dush. keep quiet, ok?

ok lah. ermm. apa ye.

tak ada idea sebenar nya nie.

apa kata layan gambar nie. pasti korang semua akan gelak bagai nak rak.

 

422313_433497253367521_494968117_n

 

hahahaha~

kat tempat korang pernah jadi ke macam nie?

lieya teringat satu kisah masa lieya dekat sekolah menengah. lieya dulu duk asrama, jadi macam-macam lah peristiwa yang berlaku.

masa tue bulan puasa.

dan hari tue dah nak buka puasa dah pun.

tinggal berapa minit jer lagi.

then, tiba-tiba kami semua terdengar azan dilaungkan. masa tue lieya macam pelik lah kenapa azan dekat sekolah lieya nie awal pula.

yang mana yang tak rasa kepelikkan yang macam lieya nie memang terus menyuapkan makanan untuk berbuka lah.

then, tak lama lepas tue, ada seorang senior lieya menjerit.

“Jangan berbuka lagi. Tak masuk waktu lagi. Tadi K.Yun yang tiba-tiba gatal nak melaungkan azan.”

masa tue, memang dah tak tahu nak cakap apa lah bila tengok muka kawan-kawan yang cuak sebab dah terbatalkan puasa.

memang patut lah tak leh nak bezakan suara perempuan ke suara lelaki sebab suara senior lieya tue garau sikit.

nasib baik lah lieya tak sempat nak masukkan makanan kat dalam mulut lieya. kalau tak batal puasa lieya. tapi, kesian dekat kawan-kawan yang dah terbatal tue la.

aduiii. kesian kesian kesian.

hah~

orang perempuang tak boleh azan tau. tengok lah sendiri apa padahnya.

jom buat amal jariah sikit.

---> click sini dan sini <---

 

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

2 comments:

Mya said...

eheh comelnya kartun tu! hihi :p

eimah siti said...

hahhaha...tak pernah lagi la jd cam ni....=)