lieya here ^-^

My photo
hanya meluah segala buah fikiran yg agak kalut ... huhu .. dan meluahkn sglanyer dri sudut hati lieya .. lieya just want to be a simple person for everyone who know about me .. ngee ~!

teman-teman lieya

Segmen by I Love Sleep : Cerita disebalik Gambar.

 

Assalamualaikum. :P

lagi?

dush dush dush. jangan banyak bunyi lah. hahaha. :P

 

road-sad-teddy-bear-17347

click picture if you want to join. [ewah, speaking kau lieya :P]

tamat : 3 September 2012

 

setiap hari aku melihat

melihat ke jalan yang sama

jalan yang entah bila akan ada penghujung nya

lalu aku berjalan perlahan

perlahan menapak dengan satu harapan

harapan agar aku terus bersabar

bersabar dalam melalui jalan ini

jalan yang penuh dengan onak dan duri

aku takut

takut seandai nya aku tersungkur di perjalanan ini

takut seandai nya aku tidak kuat dalam perjalanan ini

takut seandai nya aku tenggelam jauh dari perjalanan yang aku harapkan

lalu aku tercari-cari

tercari-cari insan yang mungkin mampu untuk menolong

tercari-cari insan yang mungkin mampu untuk setia bersama

tercari-cari insan yang ingin berjuang bersama di perjalanan ini

namun aku hampa

insan yang aku cari tidak mungkin akan kunjung tiba

lantas aku sedar

aku harus meneruskan perjalanan ini berseorangan

walau badai melanda

walau air mata darah menitis

walau hati terluka

sehinggalah aku sedar

sedar yang aku tidak pernah berseorangan dalam perjuangan ini

aku ada Dia di hati ku

Dia yang sentiasa mendengar rintihanku

Dia yang sentiasa ada untukku

aku harus meneruskan perjuangan ini kerna aku tahu

tahu yang Allah sentiasa dekat denganku.

 

HAK CIPTA TERPELIHARA LIEYASYAIRA

 

 

regards,

lieyasyaira

p/s : hidup masih panjang, andai tersungkur bangkit, bangkit dan bangkit.

 

 

7 comments:

I love Sleep said...

thanks lieya sbb join segment ni.. kata-kata mberi smangat pd pmbaca.. lg la ada lagu latar.. lg feel baca.. hehe~

NiNa ZizaN said...

akak!!! Im s0o pr0ud with u! Sedap! Nina bca kuat2 bgi adik nina dgq, then dya ckp, 'fuhh, pnya p0wer ayat...' i like it! :D

azira akila said...

saya dari segmen sama . saya nak follow anda tapi tak jumpa button follow . hee malu . :') pape pun . ayat awak sangat best .

Yumida said...

wah..nice kata2 tu..sungguh puitis...memberi semangat..gdluck ye sis...
sy dah join awak..yg ke 235..jemput follow my blog if sudi..hehe
salam ramadhan lieya

Izzati Suhaide said...

kreatif sgt...follow awk..jom singgah blog sy..^__^

http://izatie91.blogspot.com/2012/07/segmen-by-i-love-sleep-cerita-disebalik.html

izzati_bloging said...

menarik <3

I love Sleep said...

pemenang segment telah di umumkan http://jalanjatuhdanbangun.blogspot.com/2012/09/pemenang-segment-cerita-disebalik-gambar.html