lieya here ^-^

My photo
hanya meluah segala buah fikiran yg agak kalut ... huhu .. dan meluahkn sglanyer dri sudut hati lieya .. lieya just want to be a simple person for everyone who know about me .. ngee ~!

teman-teman lieya

Story Aku & Lagu

aku & lagu

Aktiviti ke-5 dari geng fiQ’Ra. (da 5 aktiviti ea.. hurm, baru join 1)

klik pada banner kalau nak join.=)

BLOGGER CARD:

belum ada lagi la. =(

salam.

hyep all.

lagu yang paling mendalam dalam diri lieya ea?

hurmm.

rasa nya lagu SELAMAT TINGGAL BINTANG hasil nukilan encik mimpi. (dulu encik mimpi dengan band neiro, sekarang nie dengan the tidor pula).

kalau kau orang minat band indie underground mesti kau orang tau dan pernah dengar lagu nie.

ok. nak tau kenapa lieya suka lagu nie.

sebab ianya bermakna sangat dalam kisah hidup lieya.

lagu ini seakan-akan menceritakan kisah perjalanan lieya yang terpaksa meninggalkan insan tersayang demi mencapai cita-cita dan impian.

setiap kali lieya pasang lagu nie mesti lieya leleh punya.

mesti teringat dekat keluarga lieya and also abg.

ku fahami kau tak inginku melangkah pergi

namun ku harap dikau kan mengerti

tak semua berakhir disini

ku sadari kitakan selalu saling merindui

namun janganlah hendak ditangisi

kerna wajahmu terpahat dihati

mampukah ku hentikan detik dan waktu

biar semua ini tak berlaku

bukan inginku takku menduga kau terluka

walau beribu jauh dimataku

mawar rinduku takkan bisa layu

akan subur kusiram selalu dalam doaku

----

pintaku kita kan selalu saling merindui

namun janganlah hendak ditangisi

tak semua berakhir disini

mampukah kuhentikan detik dan waktu

biar semua ini tak berlaku

inginku padam sejarah hitam ketika bersamamu

mampukah kuhentikan air matamu

maafkanku setulus hatimu

bukan inginku takku menduga

jiwamu terluka

walau beribu jauh dimataku

mawar rinduku takkan bisa layu

akan subur kusiram selalu dengan doaku

walau bertahun tidakkan bertemu

bintang kasihmu kan ku lihat selalu

moga saat kita kan bertemu kau ku tunggu

 

39865_146414588720963_100000572672295_332256_2815426_a

 

tarikh tutup 26 disember nie tepat jam 12 tengahari.

 

19 comments:

NiNa ZizaN said...

saya tahu tngtang kisah+lagu ini.. =]]

lieya syaira said...

NiNa ZizaN
awak tue mmg la tau sal kisah akak. =)

zahidahwahid said...

tak tau pun pasal lagu ni....


kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530/

lieya syaira said...

zahidahwahid
kalau yang minat encik mimpi mesti taw. lagu nie da 3 taun rasa nya.

emy zulaiha said...

en mimpi blogger tue ye?
btw gud luck dear tau..jgn sedih2 sngt ye :)

lieya syaira said...

emy zulaiha
a'ah. encik mimpi blogger tue. =)

Joel Leslie said...

wahh, JLo pun layan habis lagu En. Mimpi. hebat doeeeeee!

http://joel-leslie.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

lieya syaira said...

Joel Leslie
a'ah. encik mimpi mmg hebat pon. lieya ade semua lagu yg encik mimpi buat and cover also. =)

En. Muncit said...

errrr... lieya papaya ? eerrrr...
siyes tak penah dgr lagu ni .
lagu lain dr en mimpi tu pernah la,,good luck ye !

lieya syaira said...

En. Muncit
bukan lieya papaya la. nie lieyasyaira. hukhuk. lagu nie kalau dlm channel encik mimpi dia letak tajuk lain. tue yg x ramai yg tau. =)

Syikin Ayub said...

bestt jgk lagu tu :) btw, gudluck akak !

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

tak pernah dgn pulak lagu nie . tp pernah dgr lah pasal encik mimpi nie

ira shera said...

tak pernah dengar gak.. :D btw.. jgn sedih3~ Allahu maana

Qaseh Puteri said...

ske lagu encik mimpi ea..hehe.. best la suare die.. jom bce story lgu and kt plak..

http://irisyatulaishahrahman.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

anamizu kaito said...

wahhh lagu en.mimpi! cik ana suke!!!
gud luck tau! :)



http://diary-kecilku.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu-geng-fiqra.html





luv,
cik ana

Nur Atikah said...

lagu encik mimpi selamat malam cinta best hihi :D

http://sukadukahidop.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

NiaLidia. said...

suka encik mimpi lagu perpisahan ini. comell hehe , eh serius encik mimpi tu indie band?

ni NL punya story dan lagu hehe jom komen :P

http://nialidia.blogspot.com/2011/12/aktiviti-5-story-aku-lagu.html

good luck eh

wan niahix said...

:(... sedey2... wan pun teringat an keluarga gak...

fiQ'Ra said...

SELAMAT TINGGAL BINTANG, gud luck syg ;)


admin,
GF ♥