lieya here ^-^

My photo
hanya meluah segala buah fikiran yg agak kalut ... huhu .. dan meluahkn sglanyer dri sudut hati lieya .. lieya just want to be a simple person for everyone who know about me .. ngee ~!

teman-teman lieya

Diary Ramadhan #Day 14

 

Assalamualaikum. =)

sedar tak sedar dah masuk pertengahan bulan Ramadhan dah.

hurmm. cepat nya masa berlalu. kejap lagi dah nak habis bulan Ramadhan.

Ramdhan bakal meninggalkan kita semua. haihhh~ ada peluang lagi ke nak sambut Ramadhan nie.

takutnya tak sempat nak raya ajal dah datang. [nauzubillah, mengarut jer kau lieya cakap macam nie]

tadi, duk tengah-tengah khusyuk lieya duk dengar lagu zain bikha tiba-tiba lieya terkejut dengar something.

terkejut beruk tau lieya dengar bunyi tue.

dengar apa? mesti kau orang curious kan? hihihihi.

tak ada lah. dengar bunyi mercun lah.

lieya nie dah lah lemah semangat sikit, then tiba-tiba bunyi mercun kuat gila kowt menyapa telinga lieya nie.

mana tak tersentak nya. [kus semangat lieya]

nasib baik tak pengsan. huishh. budak-budak zaman sekarang nie tak sayang nyawa ke?

lieya sekarang nie dah mula nak jahit baju kurung.

seriously, lieya memang tak pandai nak jahit guna mesin. [kalau guna tangan boleh la. =_=’]

macam apa entah lieya jahit tadi. hushh. takut lah pula baju tue tak menjadi. hope menjadi lah. kalau siap awal boleh pakai masa raya nanti.

hehehe. :P

takut tau nak guna mesin tadi. macam orang bodoh lah juga tengok cara cikgu ajar guna mesin tue. [dah lah laju gila cikgu ajar tadi. tak sempat nak tangkap]

tapi, kalau lieya tak belajar macam mana nak pandai kan?

lagi pun memang lieya minat dengan jahit-menjahit nie.

pernah juga berangan nak ada kedai jahit sendiri. [dah mula berangan lah tue lieya. jangan jadi macam mat jenin sudah]

insyaallah akan usaha kan bila dah selesai study nanti. :D

 

Blossoming Fruit Trees, Mosier, Oregon

credit to pak cik google. :)

 

 

jom buat amal jariah sikit.

---> click sini <---

terima kasih. ;)

 

 

 

 

regards,

lieyasyaira

p/s : korang perasan tak lieya dah tukar lagu dalam blog lieya nie?

4 comments:

keli menari said...

diorang dah taktaw bahaya ..ish3

Lieya Syaira said...

keli menari tue la pasal. yang terkejut nye kita.

Ena's Palace said...

thn depan leh tempah baju raya ngn lieya....mesti dia da pandai jahit kan..kan..kan....hehehehe

Lieya Syaira said...

Ena's Palace Insyaallah boleh. tp dekat ke nak hntr kain tue? hehehe. :P