lieya here ^-^

My photo
hanya meluah segala buah fikiran yg agak kalut ... huhu .. dan meluahkn sglanyer dri sudut hati lieya .. lieya just want to be a simple person for everyone who know about me .. ngee ~!

teman-teman lieya

Detik Yang Ingin DiIngati. ^( '-' )^

 

07/07/2012 [1228pm]

tiba-tiba jer dapat mesej dari abang.

“Happy Birthday Lieya.”

masa tue lieya macam pelik dengan abang. kenapa dengan abang nie. tiba-tiba jer wish dekat lieya. macam-macam lieya fikir. then 2 minit kemudian masuk lagi 1 mesej.

“Semoga lieya dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dear.”

lagi la lieya pelik dengan abang. betul ke nie? lieya check calendar rasa macam lagi dua hari birthday lieya. takkan lah lieya boleh lupa birthday lieya sendiri. then, lieya terus call abang. abang angkat jer abang terus wish. =_=’. masa itu memang da bingung da lieya nie. cakap-cakap dengan abang. lepas tue baru lah lieya tahu yang abang tersilap set date dekat handphone dia. memang tergelak terguling la lieya dekat atas katil time tue. boleh pula abang tersilap set date. aduiii. =D

[p/s: petang tue abang pergi beli hadiah birthday untuk lieya kan? lieya tahu. ;D]

 

08/07/2012 [2330 pm]

abang call malam tue. abang kate dekat lieya kejap lagi nak masuk birthday lieya da. hishh. abang nie. x surprise langsung la. bukannya abang nak call tepat-tepat pukul 12 malam pun. :( then, abang kata abang akan call lieya balik pukul 12 nanti. abang nie. tak berdebar-debar la lieya nak sambut birthday lieya. ada ke macam tue. hurmm. =( tapi lieya tak kisah pon abang wish ke tak. janji abang tak lupa birthday lieya.

 

09/07/2012 [0000 am]

abang call lieya. abang wish.

“Selamat hari jadi lieya. Semoga lieya panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu. lieya da tua da kan?”

terharu. tue jer yang mampu lieya luahkan pada waktu itu. biar pun abang awal-awal lagi da wish dekat lieya. awal 2 hari pula tue. tapi lieya still terharu sebab abang adalah orang pertama yang wish dekat lieya. abang kata abang tak sempat nak post present. alasan abang pejabat pos tutup. lieya kata lieya dapat lambat present tue pun tak apa. tapi hakikat nya lieya saja yang tahu. kecewa? ya. lieya kecewa sebab present lieya tak sampai pada hari jadi lieya.

petang tue abang call lagi. pujuk lieya konon nya. abang tak kata apa-apa. abang cuma pujuk lieya. lieya ok abang. lieya tak dapat hadiah pun tak apa. :)

 

10/07/2012

lieya diam bukan lieya merajuk tapi lieya tak tahu nak cakap apa dengan abang. lieya sedih? ya. memang sedih. tapi lieya tak tunjukkan yang lieya sedih. tapi abang tahu biar pun lieya tak cakap dengan abang. abang tak pernah silap dalam menduga lieya. tak lama. ya. sedih lieya tak lama. kenapa? sebab abang kata something yang mampu buat lieya tersenyum balik.

“Hadiah lieya akan sampai hari ini atau pun esok. kalau da sampai cakap dengan abang ya”

lieya terkejut. bila abang post? semalam ke? abang tak cakap pun dengan lieya. masa tue lieya tak tahu nak cakap apa. dari saat itu lieya tak putus-putus menjenguk ke luar rumah. mana lah tahu van pos laju da sampai ke. tunggu sampai ke petang. satu bayang van pun lieya tak nampak. lieya legakan hati. mungkin sampai esok kot.

tiba-tiba, lieya bunyi hon van. da sampai. yeay. suka sangat. sayang abang sangat tau. terima kasih abang.

edit

dah tengok. itu. yang teddy bear tue lah hadiah birthday yang abang bagi pada lieya. jam tue hadiah anniversary kami. kotak kat belakang tue kotak yang abang letak teddy bear tue. besar kan? hihihi. =D senyum sampai ke telinga. terima kasih abang.

THE END

Iklan 2 minit. (‘’.)

 

 

 

regards,

lieyasyaira

4 comments:

Natasha said...

dtg n follow #137 :)
http://anzulnashome.blogspot.com/2012/07/segmen-jom-tambah-follower-by-sandra.html
jemput singgah blog sy jugak erk

Encik Hati said...

qawi xde orang ingat pun xde yang bagi hadiah pun xsedih pun ....

Encik Hati said...

qawi xde orang ngat xde orang bagi hadiah xsedih pun ...

lieya syaira said...

Encik Hati sekurang2 nya akak ingt birthday qawi. :)