lieya here ^-^

My photo
hanya meluah segala buah fikiran yg agak kalut ... huhu .. dan meluahkn sglanyer dri sudut hati lieya .. lieya just want to be a simple person for everyone who know about me .. ngee ~!

teman-teman lieya

Mungkin benar salahku. =’)

 

assalamualaikum.

agak lama lieya ambil masa nak update blog nie. mungkin kau orang semua dah bosan blogwalking blog lieya sebab asyik2 entry yang sama jer yang terpapar. truly sorry to all. lieya memang sudah kekeringan idea untuk menulis. so, kalau kau orang semua bosan membaca entry kali ini sila lah pangkah laju2 ea. tak paksa pun untuk you all baca entry yang entah hapa2 nie. lieya sekadar meluahkan apa yang tersimpan di hati lieya. that’s all.

“bila kita bergelar seorang insan, pasti kita tidak akan lari dari kesilapan.”

trust me, tidak ada seorang pon yang akan lari dari kesilapan.

and trust me, dan bukan semua yang akan mengaku kesilapan yang dilakukan oleh diri sendiri, malah barangkali ada yang mengatakan dia langsung tidak ada salah. hurmm. that’s very disappointed me.

why?

lieya tak cakap yang diri lieya ini perfect. dan lieya tahu yang diri lieya ini masih banyak lagi yang perlu dibaiki. tapi, ketahui lah anda, lieya menjumpai seseorang yang …

*yang rasa diri dia tidak ada salah pon pada orang lain

*yang rasa diri dia selalu betul

*yang rasa diri dia tidak akan sesekali akan jatuh ke bawah

*yang rasa diri dia terlalu hebat sehingga dia mampu membuat seseorang itu merana.

so,

pada pemikiran you all semua la kan, apa yang patut kita buat dengan spesies macam nie? (maaf atas kekasaran bahasa, ini kerana hati terlalu geram)

*sigh*

makin dipikir makin terasa serabut dalam kepala otak lieya nie.

makin ingin menulis makin terasa mutiara jernih ingin pecah.

cukuplah.

lieya terlalu penat untuk menangis kerana orang itu yang mungkin tak akan sedar biar pon dah banyak kali kita cuba sedarkan.

lieya terlalu penat untuk mengadu pada abg.

dan mungkin juga abg pon sudah terlalu penat mendengar lieya menangis teresak-esak hampir tiap-tiap hari.

penat badan namun penat lagi hati yang disakiti.

pengakhirannya lieya pikir mungkin benar semua nya itu salah lieya.

salah lieya kerana lieya tidak berusaha untuk menyedarkan dia.

tapi, arghhhhh~!

cukup.

don’t think about it anymore.

ya~ semua nya salah lieya.

salah lieya

salah lieya

salah lieya

=’).

 

 

 

 

 

 

 

luahan hati lieyasyaira,

7 may 2012,

0208 a.m.

p/s: happy belated birthday abg. maaf sebab abg terpaksa dengar lieya menangis lagi semalam di hari jadi abg. namun abg, ketahuilah lieya akan tetap tersenyum biar pon seribu kali hati ini disakiti. =’)

 

4 comments:

NiNa ZizaN said...

xnak k0men psal en3....
Akak, actually, bila bezday mr.jade? 6@7 may?

lieya syaira said...

nina~
6 may la. nape nye?

NiNa ZizaN said...

@lieya syaira dah... Nina dah track dah arituu.. :D

NiNa ZizaN said...

@lieya syaira dah... Nina dah track dah arituu.. :D